• Standaard header

Lessenaanbod

Spinning

Spinning is hard werken en kost liters zweet. Maar je bouwt een enorm uithoudingsvermogen op. Wie er eenmaal mee begint, is vaak niet meer te stoppen. Waar en hoe kun je het doen? Spinning® is een pittige training die gericht is op hart en bloedvaten. Deze training doe je op een stationaire fiets op de beat van de muziek. De training is goed voor een sterk hart, het vergroten van je longinhoud, een goede bloedsomloop en soepele spieren. Je bent dus echt hard aan het werk tijdens een uurtje fietsen , maar je kan perfect je eigen niveau bepalen dus ook geschikt voor beginners! Gebruik van hartslagmeter is sterk aanbevolen.

Pilates

Pilates is een bewegingsmethode die voornamelijk gericht is op om de onderrug, buik, bekken en bilspieren te versterken. Wat het zo populair maakt is dat je snel resultaat boekt terwijl het geen zware training is.Pilates zorgt voor een beter evenwicht tussen lichaam en geest. Bij iedere oefening komen verschillende spiergroepen tegelijk aan bod waarbij zowel kracht als lenigheid van toepassing is. Dit zorgt voor meer souplesse en sterkere spieren, een slanker silhouet, een betere lichaamshouding en een betere ademhaling.

BBB

Buik Billen Benen …. BBB is een low-impact les waarbij zowel dynamische als statische spierversterkende oefeningen de verschillende probleemzones aanpakken. Er wordt vaak gebruik gemaakt van allerhande attributen zoals gewichtjes, steps, banden en ballen. Deze “golden oldie” is zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Functional Power

Bij Functional Power ga je dagelijkse bewegingen imiteren op een intensieve wijze. Hierbij is het de bedoeling om zoveel mogelijk spiergroepen tegelijkertijd te activeren en ga je als het ware ‘bewegingen’ trainen ipv ‘spieren’ trainen. Er wordt gewerkt met een doorschuifsysteem waarbij 40 sec. intensief getraind wordt en 20 sec. rust. Deze trainingsvorm kent zijn oorsprong bij de revalidatie en is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Er wordt gebruik gemaakt van allerhande attributen zoals TRX, Bosu-ball, touwladder, gewichten, step en weerstandsbanden. Een echte aanrader!

Power Yoga

PowerYoga is een dynamische en krachtige vorm van Yoga, waarbij fysieke houdingen opeenvolgend uitgevoerd worden en ondersteund worden door correcte ademtechniek.

Je neemt een 40-tal houdingen aan en deze vormen samen een serie. Per les kan de serie verschillen. De serie vormt een dynamisch geheel en heeft veel weg van een workout. Er worden staande, zittende en liggende houdingen achtereenvolgens uitgeoefend. Je lichaam krijgt een ongeziene souplesse, maar de mentale veerkracht wordt herondekt en versterkt. Zéker een aanrader voor mensen die last hebben van spanningen, stress of allerlei angsten. 

Medische Rugschool

De rugschool kan als onderdeel van een revalidatieschema opgenomen worden , maar is eigenlijk toegankelijk voor iedereen die lage rugklachten heeft (gehad) of wil voorkomen. Een lessenreeks van 10 lessen wordt aangeboden waarin tips en technieken gegeven worden zodanig dat de rug minder belast wordt.Daarnaast bieden wij spierversterkende oefeningen aan, die vooral bestaan uit houdingscorrectie, verhogen van de stabiliteit van de lage rug, het mobiliseren van de wervelzuil. De les wordt gegeven door een ervaren kinesist, Bart Penez die al jouw persoonlijke vragen kan beantwoorden.